Nekilnojamojo turto kadastro ir registro paslaugos Registrų centro klientų savitarnoje

Kiekvienas Lietuvos Respublikos pilietis ar užsienietis, kuriam Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka yra išduoti asmens tapatybę patvirtinantys dokumentai, besinaudojantis internetine bankininkyste ar turintis elektroninį parašą (mobilų elektroninį parašą, kriptografinę USB laikmeną ar asmens tapatybės kortelę su jose integruotu kontaktiniu lustu), Registrų centro savitarnos sistemoje gali neatlygintinai arba už nustatytą mokestį gauti įvairių Nekilnojamojo turto kadastro ir registro, Juridinių asmenų ir adresų registrų bei Registrų centro sertifikatų centro teikiamų paslaugų.

Šiame straipsnyje norime pristatyti Registrų centro klientų savitarnos sistemoje teikiamas Nekilnojamojo turto kadastro ir registro paslaugas.

Asmeniui, prisijungus  prie Registrų centro klientų savitarnos bei pasirinkus Nekilnojamojo turto kadastro ir registro paslaugas, savitarnos sistemoje galima neatlygintinai peržiūrėti asmeniui ar įmonei, kurios vadovu asmuo yra registruotas, nuosavybės teise priklausančio nekilnojamojo turto sąrašą. Už Registrų centro nustatytą mokestį taip pat galima įsigyti asmeniui ar įmonei nuosavybės teise priklausančio turto registro išrašo elektroninę kopiją. Tokiame išraše bus visa informacija apie nekilnojamojo turto ir teisių į jį būklę išrašo formavimo momentu. Vieno išrašo kaina – 0.58 EUR, el. bankininkystės priemonėmis nusipirkus tokį išrašą jį galima bus peržiūrėti ekrane arba išsaugoti savo duomenų laikmenoje.

Savitarnos sistemoje  taip pat galima nusipirkti asmeniui ar įmonei, kurios vadovu asmuo yra registruotas, nuosavybės teise priklausančio nekilnojamojo daikto kadastro žemėlapio ištrauką. Kadastro žemėlapio ištrauka – apibrėžtos vietovės kadastro žemėlapis, kuriame parodoma nekilnojamojo turto kadastre įrašytų nekilnojamųjų daiktų geografinė vieta ir ribos valstybinėje koordinačių sistemoje.

Savitarnos sistemoje taip pat galima nusipirkti registro įvykių ar peržiūrų sąrašą, užsiprenumeruoti automatinį informavimą el. paštu apie registro įvykius (registro duomenų pasikeitimo faktus) ar registro peržiūras. Asmenų, kurie domėjosi registru per pastaruosius 12 mėnesių sąrašas kainuoja 3,48 EUR.

Vadovaujantis Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo 25 straipsnio nuostatomis, per Registrų centro savitarnos sistemą fiziniams asmenims suteikiama galimybė susipažinti su Registrų centro tvarkomais jų asmens duomenimis vieną kartą per metus neatlygintinai.

Dalintis
Naujienlaiškis